ტორტი მარწყვით
მასალა:
კვერცხი - 6 ცალი
შაქრის ფხვნილი - 3 ჩაის ჭიქა
კარაქი - 300 გრამი
შესქელებული რძე - 1 ქილა
მარწყვი - 1 კილოგრამი
ვანილი - გემოვნებით
ტორტი მარწყვით
კვერცხი - 6 ცალი
შაქრის ფხვნილი - 3 ჩაის ჭიქა
კარაქი - 300 გრამი
შესქელებული რძე - 1 ქილა
მარწყვი - 1 კილოგრამი
ვანილი - გემოვნებით
ტორტი მარწყვით
მომზადების წესი:
6 ცალი კვერცხის ცილა გავთქვიფოთ; თანდათან შევურიოთ 1 ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილი, კვერცხის გულები და კარგად ვთქვიფოთ; მოვაყაროთ 1 ჩაის ჭიქა ფქვილი, ფრთხილად ავურიოთ გადავიტანოთ ცხიმწასმულ ტორტის ყალიბში და გამოვაცხოთ ბისკვიტი.
კრემის მოსამხადებლად კარაქი ვთქვიფოთ გათეთრებამდე. თანდათან შევათქვიფოთ 1 კოლოფი შესქელებული რძე და დავამატოთ ვანილი.
მარწყვი გავრეცხოთ, გავარჩიოთ, ქვაბში ფენებად ჩავყაროთ, დავაყაროთ შაქრის ფხვნილი და დავდგათ რამოდენიმე საათი. როცა წვენს გამოუშვებს, გადავწუროთ წვენი ცალკე ჭურჭელში.
ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე, მოვასხუროთ მარწყვიდან გამოწურული წვენი, წავუსვათ კრემი, დავალაგოთ გაწურული მარწყვები და ისევ წავუსვათ კრემი. დავალაგოთ გაწურული მარწყვები და ისევ წავუსვათ კრემი. ზემოდან მოვრთოთ კრემის სპეციალური ფორმებით და დავალაგოთ მთელი, ცოცხალი მარწყვები მწვანე ყუნწებით.
გემრიელად მიირთვით!
Комментариев нет:
Отправить комментарий