воскресенье, 29 апреля 2012 г.

ბერძნული სალათა

საჭირო ინგრედიენტები:
 
0,5 კგ კარტოფილი,
700 გრ ქათმის მკერდის ნაჭერი,
100 გრ ყველი
0,5 ქილა ზეთისხილი,
300 გრ პომიდორი,
250 გრ მწვანე ლობიო,
კვერცხი,
ცოდაოდენი პაპრიკა,
ზეითუნის ზეთი,
მწვანილი.
 
 
 
 
მომზადების წესი:
კარტოფილი და ლობიო მრგვალად დავჭრათ და ცივი წყლით კაგრად გავრეცხოთქათმის მკერდის ნაჭრებს წავუსვათ ზეთიმარილი და პაპრიკაშემდეგ კი დავალაგოთ ტაფაზე,დავაფაროთ პერგამენტის ქაღალდი და გამოვაცხოთ.
სოუსისთვის დაგვჭირდება:
სუფრის კოვზი მწვანილი,
1/3 ჭიქა ზეითუნის ზეთი,
0,5 .მარილი,
ცოტაოდენი მსხვილად დაფქვილი შავი წიწაკა,
.მდოგვი,
ჩაის კოვზი ძმარი.
სოუსის მოსამზადებლად საკმარისია ყველა ამ ინგრედიენტის ერთმანეთში არევა.
ბერძნული სალათა“ შეგვიძლია გავაფორმოთ შემდეგნაირად - თეფშზე დავალაგოთ დიდი სალათის ფოთლებიშემდეგ მსხილ ნაჭრებად დაჭრილი ქათმის ხორციკარტოფილი,ლობიოყველიპომიდვრებიზეთისხილი და დაჭრილი მოხარშული კვერცხი.  სუფრასთან კი ეს ყველაფერი სოუსმოსხმული მიგვაქვს.


Комментариев нет:

Отправить комментарий